at-ta'aruf

My photo
Salam muwajahah silmiah. Sekadar mengambil ruang medan dakwah untuk mencetuskan pandangan dan berkongsi maklumat untuk manfaat bersama. Di lahirkan di Tawau Bumi Peladang. Masih lagi menuntut ilmu sebagai persiapan menjadi aktivis dalam membantu menyuburkan syiar Islam yang kini mempunyai harapan besar untuk kembali gemilang. InsyaAllah.

Pengganti KFC

| Thursday, February 12, 2009 |RFC atau Radix Fried Chicken kini telah di buka di Sg. Petani dan terbaru di A. Setar. Kepada penggemar KFC terutama yang beragama Islam, kini kita telah mempnyai alternatif lain untuk tidak memlih KFC yang menjdi penyumbang utama Amerika dan Israel membunuh umat Islam di Palestin.Dalam lawatan kerja ke RFC baru-baru ini, pengunjung tidak putus-putus berbaris untuk merasai sendiri menu yang disediakan oleh RFC. Menurut responden, ayam goreng RFC lebih lazat dan enak berbanding KFC dan yang paling penting Halal!

Selepas merasai sendiri semua menu yang terdapat di RFC, memang terbukti banyak RFC mampu menyaingi KFC sebagai pilihan utama makanan fraincais.
Peringkat pertama ini, RFC hanya di buka di negeri kedah kerana Syarikta besarnya, HPA berada di Perlis. Kita doakanlah semoga syarikat ini terus berkembang dan menjadi produk halal pilihan utuam masyarkata.
Kini, tiada alasan lagi untuk tidak menolak dan memboikot KFC. Alternatif talah disediakan. Datanglah ke Kedah untuk merasai sendiri kelazatan RFC!!!. Da sampai Kedah nanti gitau bang Adry, saya bawa ke RFC, abg belanja ;)


3 comments:

Pemuda Tawau said...

wakakaka.... patutlah aku terbatuk batuk slama ni... ada rupanya kau sebut nama ku di sini...

bagus bagus... hidup HPA... hehehe... Hidup Islam... tak payah makan KFC da....

Faranaqwiah said...

huhu...
duk sabah sush sikit mau tau...
memg pernah dgr ada penggnti kfc sblm ni, tpi xdapt mklmt yg penuh...

Alhamdulillah...
syukran...

amalmeor said...

ble ye nk merasa org tue blanja sy mkn RFC?stickernya suda dilekatkan d cermin kerata sy...

Petunjuk Sepanjang Jalan : Terjemahan Quran Flash

Twitter

Usahawan Muslim

Produk Score A

Pengunjung Budiman

hadirnya sahabat

Curahan Rasa

Mesti Lawat

isu terkini