at-ta'aruf

My photo
Salam muwajahah silmiah. Sekadar mengambil ruang medan dakwah untuk mencetuskan pandangan dan berkongsi maklumat untuk manfaat bersama. Di lahirkan di Tawau Bumi Peladang. Masih lagi menuntut ilmu sebagai persiapan menjadi aktivis dalam membantu menyuburkan syiar Islam yang kini mempunyai harapan besar untuk kembali gemilang. InsyaAllah.

Gerak Kerja KRIS Bermula

| Wednesday, May 27, 2009 |

Selesai Mesyurat kali pertama, pembahagian tugas setiap ajk yang sudi menginfakkan cuti belajar bulan ini memulakan perancangan masing-masing. KRIS yang merupakan program tahunan yang bukan sahaja dilaksanakan di peringkat tawau bahkan seluruh daerah sekitar Sabah turut menjayakannya menjadi tempat mahasiswa/si menghabiskan sebahagian cuti mereka.
Program yang dikhususkan kepada pelajar-pelajar sekolah menengah ini menerima permintaan yang memberangsangkan daripada kalangan pelajar yang berjaya menghimpunkan beratus-ratus pelajar setiap tahun. Kini, KRIS telah dijayakan untuk kali yang keempat. Berikut antara gerak kerja yang dapat dirakamkan dua minggu sebelum program bermula.

[Kerja-kerja design bahagian penerbitan begitu teliti dilaksanakan]


[Petugas menyiapakn proses awal bagi menyiapkan banner program]
[Berkampung di markaz walaupun baru tiba di kampung halaman untuk Islam tercinta-balik2 la ruma bang, tukar pakaian hehe]


[Berusrah bagi meneruskan agenda pentarbiyahan diri dan menerima maklumat jemaah]

[Naqib, mantan Ketua Pemuda PAS Tawau, memberikan pengisian]


[Akhirnya, banner berjaya disiapkan]
[Pengarah program (berbaju oren) diiringi pembantu peribadi menggantung banner di sekitar bandar Tawau-terima kasi banyak ya hehe]

Selamat menjalankan amanah kepada semua ajk, mudah-mudahan ikhlas dalam baramal. Kepada adik-adik, abang dan kakak ndak sabar menemui kalian. Jumpa di SMK Kuhara :).

Salam muwajahah silmiah.


1 comments:

Air Setitik Team said...

Salam nyaman saudaraku...

Silahkan kunjungi kami di http://airsetitik.tk

Wassalam,

Airsetitik Team

Petunjuk Sepanjang Jalan : Terjemahan Quran Flash

Twitter

Usahawan Muslim

Produk Score A

Pengunjung Budiman

hadirnya sahabat

Curahan Rasa

Mesti Lawat

isu terkini