at-ta'aruf

My photo
Salam muwajahah silmiah. Sekadar mengambil ruang medan dakwah untuk mencetuskan pandangan dan berkongsi maklumat untuk manfaat bersama. Di lahirkan di Tawau Bumi Peladang. Masih lagi menuntut ilmu sebagai persiapan menjadi aktivis dalam membantu menyuburkan syiar Islam yang kini mempunyai harapan besar untuk kembali gemilang. InsyaAllah.

Clash of Titans : The Reds in Blues...

| Tuesday, March 1, 2011 |

 Tajuk kali ni nak fokus pada bola pula. Sebelum tu, entri ni bukanlah bertujuan mewujudkan pertelingkahan tetapi inilah keseronokan yang dirasai peminat bola. Lumrah, apabila pasukan pilihan menang maka team yang kalah akan kena 'kutuk' sehabis-habisnya. Peluang sebegini tak mungkin datang selalu, minggu depan nasib berbeza pula. Ini antara cara peminat2 bola liga EPL terutamanya 'bermesra'... :D

Kembali pada game Chelsea vs Mu semalam, sekurang-sekurangnya membuat kan penyokong pihak lawan tidak seriuh seperti sebelumnya. Maklumlah, bila dah kalah langkah terbaik adalah 'melenyapkan diri'. Tapi ada juga makhluk yang tetap dengan sikap sombong dan egonya seolah2 team dia pula yang menang. Seperti biasa, tindakan 'lucu' FErgusan apabila kalah, tidak lain  daan tidak bukan menyalahkan pengadil yang dikatakan silap membuat keputusan. Ini antara kritikannya terhadap pengadil, Martin Artkinson semalam (fan2 MU pun terikut2 sekali, ish3) :


"Ia mustahil. Pengadil tidak melayangkan kad kuning kedua kepada David Luiz atas cabaran kepada Rooney. Rentak permainan berubah."

Begniliah sikap orang-orang tua yang dah nyanyuk. Imbas kembali pertemuan MU dengan Wigan, bukan main lagi menang besar 4-0 riuh mengatakan semua itu hasil komitmen pemain. Sumbangan Reff masa tu suda lupa ka??? Kita lihat reaksinya apabila Rooney menyiku pemain Wigan dan sepatutnya dapat kad merah, as same goes to David Luiz tonight... Katanya:


"Itu adalah cabaran biasa dalam bolasepak. Bolasepak itu sendiri merupakan sukan fizikal."


Nampak sangat bias pada keputusan pengadil. Asyik2 nak pengadil menyebelahi pihaknya. Mana boleh cess... Ambik kau...




Mungkin kemenangan ini tidak menggugat sedikitpun kedudukan MU di takhta liga, tapi yang pasti kekalahan kepada Chelsea sekurang-kurangnya sebagai peringatan jangan terlalu memandang rendah team yang dikatakan menuju 'zaman kejatuhan' ini. Chelsea dalam pembikinan, buktinya new player semakin menyerlah. Torres tak menjaring??? Barbatove dan Chicharito menjaring ka??? Hehe

  
Akhir kata, teruslah setia dengan team bola EPL pilihan anda. Biar kalah janji setia...:D. Bola sepak liga negara sendiri kena ambik tau juga...

KTBFFH!!!


Credit to : footballcrazie.blogspot.com


0 comments:

Top 10 Members

Petunjuk Sepanjang Jalan : Terjemahan Quran Flash

Twitter

Usahawan Muslim

Produk Score A

Pengunjung Budiman

hadirnya sahabat

Curahan Rasa

Mesti Lawat

isu terkini