at-ta'aruf

My photo
Salam muwajahah silmiah. Sekadar mengambil ruang medan dakwah untuk mencetuskan pandangan dan berkongsi maklumat untuk manfaat bersama. Di lahirkan di Tawau Bumi Peladang. Masih lagi menuntut ilmu sebagai persiapan menjadi aktivis dalam membantu menyuburkan syiar Islam yang kini mempunyai harapan besar untuk kembali gemilang. InsyaAllah.

Kemunculan Semula: Gambar Pilihan Sepanjang Holiday...

| Wednesday, December 21, 2011 |

Kemunculan semula, update blog yang telah lama bersawang. Sesuai dengan tema blog ini, 'tempur arus', penulis tidak henti-henti aplikasikannya dalam kehidupan walaupun tidak semua dikongsikan di dalam laman ini. Gambar pilihan sepanjang kehilangan dalam blog ini adalah percutian ke sebuah daerah di Sabah yang terkenal dengan pulau-pulaunya. Semporna.

 Kebetulan orang yang tangkap gambar ini boleh la dikatan profesional dengan kamera yang canggih, maka bertambah la keininginan untuk berkongsi keindahan pulau yang berjaya diterokai. Percutian bersama sahabat-sahabat sempena meraikan lawatan seorang senior kampus dari Kedah, seorang yang kami anggap sebagi kakak, sangat sporting, caring, murah hati dan semuanyalah:)

Dalam gambar ini, budaya masyarakt bajau laut banyak dipaparkan. Kehidupan mereka yang menetap di perahus sebagai 'rumah' masih kekal hingga kini. Suatu khazanah berharga rakyat Sabah yang mesti dipertahnkan.

Nikmatilah pemandangan yang indah, rehatkan minda dengan kemelut yg tidak berkesudahan menimpa negara ini. Pasti akan datang hari kezaliman akan menerima pembalasannya.
















Kepada yang bakal membina baitu muslim, jemputlah datang berbulan bermadu di pulau-pulau menarik yang terdapat di Sabah. Membangun Negara Berkebajikan:D


6 comments:

Afiah Akfarinah said...

cantik...

hanaizor83 said...

akk yg duk semporna ni pn xsampai pulau lagi ya..just nice ^_^

TUKANGSERU said...
This comment has been removed by the author.
TUKANGSERU said...

kalau ada orang semporna, mesti ada tawaran istimewa melancong ke pulau kan:)

amalmeor said...

Doa tak termakbul lagi nak pergi Mabul Island.
Mungkin nanti boleh request untuk honeymoon :)

mujahadah said...

hanya mampu tersenyum..hehehehehe..=D..peace(^_^)V..takapa tak sampai kat sabah pun..kat pahang pun ada..=p

Top 10 Members

Petunjuk Sepanjang Jalan : Terjemahan Quran Flash

Twitter

Usahawan Muslim

Produk Score A

Pengunjung Budiman

hadirnya sahabat

Curahan Rasa

Mesti Lawat

isu terkini